Εδεσματοπωλείον το Κρινάκι

Με έμφαση στην ανάδειξη της ελληνικής γραστρονομίας από την αρχή το Κρινάκι χρησιμοποίησε τους καρπούς των αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων όπως την φάβα, την κάπαρη, τα καπαρόφυλλα, τις μελιτζάνες, τις λιαστές ντομάτες.

 

Σήμερα συνεχίζει αξιοποιώντας, την κοπανιστή Σύρου, το καλαθάκι Λήμνου, το ταρατούρι Ηπείρου,το ξινοτύρι Ίου, τις κριθαροκουλούρες, τα τζόλια, παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά από την Εύβοια, σε συνδυασμό με οίνους από τις ποικιλίες της θηραϊκής γης όπως το ασύρτικο, το αηδάνι, το αθήρι, το μαυροτράγανο, την μανδηλαριά αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, αγιωργίτικο, ξινόμαυρο, μαλαγουζιά, μοσχοφίλερο κ.α

 

Σε πείσμα των καιρών αποφασίσαμε να διατηρήσουμε την ταυτότητα του παραδοσιακού εδεσματοπωλείου με δημιουργική κουζίνα και στόχο να αποδείξουμε ότι οι απλές γεύσεις είναι ικανές να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις. Χωρίς πολλά φτιάχνεται το σύνθετο.

Εδεσματοπωλείον το Κρινάκι

Φέτος θα παρουσιάσουμε εξαιρετικό ελληνικό πρωινό που θα σας δώσει την δυνατότητα να ανακαλύψετε την γαστρονομική μας κληρονομιά με τοπικές λιχουδιές.

Κρινάκι λοιπόν, ένα παραδοσιακό εδεσματοπωλείο , δύο είδη υπό εξαφάνιση, σε πείσμα των καιρών.

Krinaki
Krinaki
Krinaki
Krinaki