Τοποθεσία - Φοινικιά

Ένα χωριό τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από την τουριστική Οία της Σαντορίνης. Ένα γραφικό χωριό γεμάτο με ντόπιους που ζούνε και εργάζονται στο νησί, αλλά και με εκλεκτούς επισκέπτες που αφήνουν πίσω τους τη βουή των πόλεων, και όπως λέει και ο ποιητής,“την πολλή συνάφεια του κόσμου τες πολλές κινήσεις και ομιλίες” και εισχωρούν στην επιβλητική ηρεμία του χωριού, στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική περπατώντας στα πετρόχτιστα ριμίδια που οδηγούν σε αυτήν την άλλη εποχή, που όλοι εμείς κρατάμε σαν θησαυρό στην καρδιά μας.

Krinaki
Krinaki

Τρία μονοπάτια, τρεις ποταμοί, όποιον και να ακολουθήσεις μια υπέροχη και απολαυστική διαδρομή, με προορισμό τον κάμπο, τον παραδοσιακό αμπελώνα και το οινοποιείο, αλλά και τις βορεινές παραλίες του νησιού αγριωπές, με μαύρη άμμο και κόκκινους βράχους μα εντυπωσιακές και επιβλητικές αλλά και σπάνιες, διότι εδώ θα συναντήσεις το κρινάκι της Παναγίας.

Στη διαδρομή όλες οι αισθήσεις θα ικανοποιηθούν.

Θα κρυφοκοιτάξεις και θα θαυμάσεις υπέροχα κτίσματα και ασβεστωμένες αυλές, θα κρυφακούσεις σιγανές συζητήσεις και γέλια και θα σε τραβήξουν από τη μύτη μυρωδιές και χρώματα λουλουδιών, γιασεμί, αγιόκλημα, γαρδένιες, γεράνια, βουκαμβίλιες αλλά και καλομαγειρεμένο φαγητό.

Περπατώντας θα σε γελάσει ο χρόνος και θα γαληνέψει η ψυχή σου. Απλότητα, ειλικρίνεια, ομορφιά.

Θύμησες από τα πανηγύρια στην εκκλησία της Ματρώνας και του Ευαγγελλισμού, βιολί λαούτο, τσαμπούνες .. φρεσκοβαμμένα και ζωγραφισμένα μονοπάτια και στολισμένα με βάγια.. γεροντάκια που κάθε πρωί αξημέρωτα ξεκινούσαν για τον κάματο του χωραφιού… γλέντια στην παραδοσιακή κάναβα του Τάσου, τραγούδια πειράγματα και χοροί.. γαϊδουράκια που διέσχιζαν το χωριό για να ξεκινήσει η μέρα.. οι σαντορινιές πατατούλες της κυρα Ρηνιώς.

Οι εκλεκτοί μεζέδες της κυρα Μαρουλίας..ο κυρ Γιώργης με την αξίνα του που ερχόταν και σκάλιζε και τον δικό μου κήπο γιατί τα κηπευτικά ήταν η ζωή του..

Krinaki

Είναι σίγουρα και η καταγωγή αλλά ένα χωριό είναι οι άνθρωποι του και από εδώ έχουν περάσει ωραίοι άνθρωποι, απλοί, δουλεμένοι που η αισθητική τους είναι η απλότητα και το μέτρο.

Krinaki
Krinaki

Σε αυτό το χωριό που ο χρόνος έχει σταματήσει, σταθμός είναι και το Κρινάκι

Εδεσματοπωλείον το Κρινάκι

Εδεσματοπωλείον το Κρινάκι
Εδεσματοπωλείον το Κρινάκι